Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

24. 07. 2019. 08:22 >> 08:24
2

NA INSTAGRAMU

Britanski ambasador podržao Paradu ponosa u Sarajevu

Britanski ambasador u BiH Metju Fild na Instagramu je pružio podršku LGBT zajednici u BiH i održavanju Parade ponosa u septembru u Sarajevu.

 


"I na ovaj način sam podržao septembarsku Povorku ponosa u Sarajevu. Vidimo se u povorci", napisao je Fild uz video koji je objavio na Instagramu.

U video je, između ostalog, rekao da je ovo prilika da "stanemo uz naše LGBT braću i sestre i da pošaljemo poruku da su njihova prava ljudska prava".

Inicijativa da se organizuje parada ponosa u BiH dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banjaluke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih djelova BiH.

Ovakve parade do sada su se održavale u Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Skoplju, prenosi Srpskainfo.

U BiH smo do sada imali nekoliko festivala i događaja koji slave i promovišu zakonom i Ustavom data prava osobama nekonvencionalnih seksualnih orentacija.

Parada ponosa u BiH će biti prvi događaj svoje vrste u BiH. Prema najavama, prva Parada ponosa u BiH biće održana 8. septembra.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније