Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

24. 07. 2019. 08:10   >>  08:10 6

UKIDA SE VAKCINACIJA

Srpska svinjetina lakše će do EU

Od 1. oktobra ove godine Srbija će ukinuti vakcinaciju protiv klasične kuge, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede te zemlje.

Do kraja nedjelje trebalo bi da bude objavljen pravilnik koji definiše u kojim djelovima Srbije će biti ukinuta vakcinacija, a na kojim lokacijama ta mjera ostaje da važi.

Ova mjera srpskog Ministarstva poljoprivrede trebalo bi da utiče na to da se Srbiji odobri izvoz svinjskog mesa u Evropsku uniju.

Srbija u ovom momentu može jedino da izvozi u države Unije proizvode napravljene od svinjskog mesa koji su prošli određenu vrstu termičke obrade.

Kada je riječ o ranije najavljenom izvozu junetine, prvi kontigenti iz srpskih klanica trebalo bi put Turske da krenu u narednih desetak dana.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније