Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 07. 2019. 22:50   >>  22:45

SJUTRA PRED ISTRAŽITELJIMA

Haradinaj stigao u Hag

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj stigao je u Hag, saznaje O2 televizija.

U Hagu će se sjutra pojaviti pred istražiteljima specijalnog suda, u svojstvu osumnjičenog za zločine nad srpskim stanovništvom, dok je bio jedan od vođa OVK.

Prije polaska Haradinaj je za Rojters rekao da će se ponovo kandidovati za premijera, ako optužnica ne bude podignuta.

Prištinski mediji najavljuju da će do kraja nedjelje pozive za Hag dobiti još najmanje 10 bivših vođa OVK, što ukupan broj do sada pozvanih ili saslušanih povećava na 80.

Haradinaj: Uzdignutog čela odgovaram na poziv

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas da "uzdignutog čela i bez uznemirenja" odgovara na poziv za ispitivanje pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

Prije polaska za Hag, Haradinaj je na Facebook-u napisao da je Kosovo spremno da vodi dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma o međusobnom priznanju u sadašnjim granicama.

"Danas kao Ramuš Haradinaj, državljanin Republike Kosovo, odgovaram na poziv za ispitivanje od strane Specijalnog suda. U cjelosti za pravo Kosova, nepokolebljiv u mojim životnim odlukama, neuznemiren i visoko uzdignutog čela", napisao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, Kosovo je napredovalo na evroatlanskom putu, opredijeljeno za mir i u stalnom prijateljstvu sa SAD.

"Kosovo je spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma koji uključuje međusobno priznanje u postojećim granicama. Ali, tržište dajemo sam za priznanje (od strane Srbije)", naveo je Haradinaj i dodao da je časno branio pravo Kosova, juče, danas i da će ga braniti uvijek.

Oko 12 časova Haradinaj je stigao na prištinski aerodrom "Adem Jašari".

Prema nezvaničnim informacijama, on je preko Beča otputovao za Hag, gdje će ga sjutra tužioci Specijalnog suda za ratne zločine ispitivati kao osumnjičenog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније