Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: R.P. ]

17. 07. 2019. 14:19 >> 14:19
1

U ALBANIJI

Opozicija i Meta složni da izbori budu 13. oktobra

Lider opozicije u Albaniji Ljuljzim Baša, nakon sastanaka sa predsjednikom države Iljirom Metom i liderima političkih partija ujedinjene opozicije, rekao je da 13. oktobra treba da budu održani izbori na svim nivoima.

Baša je, nakon sastanka sa Metom, istakao da predsjednik države smatra da je 13. oktobar prava mogućnost za izlaz iz političke krize, putem prijevremenih parlamentarnih i lokalnih izbora, kao i izbora za predsjednika, što podrazumijeva i promjenu albanskog ustava.

"Imajući u vidu stav predsjednika države i njegovu zabrinutost, jasno sam dao do znanja da su Demokratska partija i ujedinjena opozicija u ovoj bici zbog naroda", rekao je Baša, prenose agencije.

On je kazao da predstojeći izbori, za razliku od onih održanih 30. juna, koji su predstavljali farsu, treba da budu za građane, a ne za partije i oligarhiju.

Opozicija je, kaže on, spremna da preuzme sve korake kako bi garantovala Albancima pravo glasa, koje do sada nijesu imali.

"Edi Rama 30. juna se nije suprotstavio iskušenju da pokrade još jedan proces u kojem je kandidovao sam sebe, sam brojao glasove i kreirao izborne tabele. On nije dao garanciju za slobodne i fer izbore koji će za rezultat imati vladu izabranu od naroda i koja će služiti narodu", dodao je Baša.

Prema njegovim riječima, ujedinjena opozicija Albanije već priprema predloge za izlazak iz ekonomske krize u zemlji.

"To će biti zajednička ekonomska platforma koju albanski građani zaslužuju", zaključio je lider opozicije.

Ujedinjena albanska opozicija nije učestvovala na lokalnim izborima 30. juna.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније