Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

12. 07. 2019. 12:06   >>  12:04 1

KOD OBALE ALBANIJE

U Jonskom moru 22 drevne amfore

Amfore stare najmanje 2.500 godina pronađene su kod albanske obale u okviru zajedničkog albansko-američkog podmorskog arheološkog projekta, saopšteno je danas.

Sa istraživačkog broda Herkules Nautičke fondacije RPM saopšteno je danas da su pronađene 22 amfore na dnu Jonskog mora kod poluostrva Karaburun.

Arheolog Mateuš Polakovski rekao je da vjeruju da korintske amfore tipa A potiču iz sedmog do petog vijeka prije nove ere.

Od 2004. godine Fondacija je ocrtavala podmorje kod albanske obale u potrazi za drevnim i modernim potonulim brodovima, sa planom da se otvori podvodni muzej u zapadnoj Albaniji.

Albanija pokušava da zaštiti i da zaradi na svom bogatom podmorskom nasljeđu pošto dobija malo sredstava od vlade za njegovo očuvanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније