Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

12. 07. 2019. 11:26 >> 13:02
6

U HAGU

Ratko Mladić vraćen iz bolnice u pritvor

Haški osuđenik Ratko Mladić prebačen je juče iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, ali je ubrzo vraćen. Zdravstveno stanje mu se pogoršalo, ali su tegobe bile kratkotrajne, kazao je "Srni" njegov sin Darko Mladić.

General Ratko Mladić vraćen je iz bolnice u Hagu u pritvorsku jedinicu u Ševeningenu. On je u četvrtak bio prebačen u bolnicu, jer mu je pozlilo tokom posjete supruge u pritvorskoj jedinici.

Darko Mladić kaže da je razgovarao sa ocem koji mu se javio iz pritvorske jedinice i rekao da su tegobe nestale i da se sada osjeća bolje.

"Rekao mi je da su mu ljekari rekli da nema novih tegoba sa srcem i da mu nijesu snimali glavu", naveo je Darko Mladić, napominjući da još uvijek nije poznata dijagnoza, jer nije dobio ljekarsku dokumentaciju.

Ratko Mladić je u pritvoru Haškog tribunala od juna 2011. godine.

On je 22. novembra 2017. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, a njegovi branioci su uložili žalbu na tu odluku.

Haški tribunal je 22. novembra 2017. godine osudio bivšeg generala Vojske RS Mladića na doživotnu kaznu zatvora za srebrenički genocid, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Njegova odbrana je uložila žalbu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније