Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2019. 18:47   >>  18:46 8

NA AERODROMU U SARAJEVU

Sukob Erdoganovog obezbjeđenja i policije BiH

Između članova obezbjeđenja predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i pripadnika Granične policije BiH danas je došlo do sukoba na sarajevskom aerodromu, javila je regionalna televizija N1.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je za N1 da je do problema došlo kada je osoblje GP BiH tražilo da sprovede standardne procedure za takve posjete.

"Informacija je tačna. Ja sam potvrdio, GP je samo radila svoj posao u skladu sa zakonima BiH, uz najavljeni pretres i proceduru uz minimum kontrole koja mora postojati prema VIP ličnostima. Bili su bahati, drski i nekorektni i neprofesionalni. Da smo mi na isti način uzvratili, došlo bi i do otvorenijeg sukoba, mada je i ovako bilo fizičkog naguravanja", kazao je Galić.

On je dodao da je ponašanje članova obezbjeđenja turskog predsjednika bilo krajnje nekorektno.

"Završilo se jer su vidjeli da mi ne odustajemo od naših procedura i pravila. Insistirali smo na poštovanju procedura. Totalno nekorektno s njihove strane i bahato. Da mi dođemo tako u Tursku, uhapsili bi nas", rekao je direktor GP BiH.

Erdogan je danas doputovao u dvodnevnu posjetu Sarajevu, gdje će sjutra učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim BiH predsjedava.

Danas bi trebalo da se sastane sa članovima Predsjedništva BiH, s predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније