Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

06. 07. 2019. 15:20   >>  15:37 1

U SLOVENIJI U ČAST PRVE DAME SAD

Drvena statua Melanije Tramp u rodnom mjestu

Prva dama SAD Melanija Tramp počastvovana je drvenom statuom u prirodnoj veličini u blizini grada Sevnice u Sloveniji, gdje je odrasla, ali lokalni stanovnici kažu da ta statua predstavlja "sramotu".

Prvu statuu Melanije Tramp u rodnoj zemlji osmislio je američki umjetnik Bred Dauni i unajmio lokalnog umjetničkog drvodjelju Alesa Zupevca, poznatog kao Maksi, da je izradi i postavi pored rijeke Save.

Statua uopšte ne liči na prvu damu, ali, kako navodi ITV, bar je haljina u pravoj boji, svijetlo plavoj, kao i ona u kojoj se Melanija pojavila na predsjedničkoj inauguraciji Donalda Trampa.

Crte lica izgledaju kao da ih je nacrtalo dijete, izraz lica je namrgođen, a oblici tijela nedefinisani. Statua "maše" lijevom rukom.

Lokalni stanovnici, iako ponosni na najpoznatiji eksponat u gradu, uopšte nijesu zadovoljni sličnošću statue sa Melanijom Tramp.

"Uopšte ne liči na Melaniju. Liči na Štrumfetu. To je sramota", rekao je jedan od stanovnika koji su se okupili na orkrivanju statue.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније