Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

30. 06. 2019. 08:40 >> 08:40
7

DODIK OCIJENIO

BiH trebalo da bude podijeljena 1995. godine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je za današnju "Politiku" da je BiH trebalo da bude podijeljena 1995. godine.

Dodik je istakao da bi dosad imali stabilna i uređena društva, a da trenutno svi narodi akumuliraju nezadovoljstvo Bosnom.

"Ta akumulacija postaje teret za kretanje. Ne može se to riješiti ispuštanjem akumulacije", kaže Dodik dodajući da kada bi se u BiH uvažavala volja svih, Srba, Hrvata i Bošnjaka i dva entiteta možda bi i postojala šansa za nju.

Razgradnja Dejtonskog sporazuma počela je, kako je naveo, već činom njegovog potpisivanja, uvijek "na štetu RS, nikada nauštrb Sarajeva. A od nas su očekivali tek aplauze".

Dodik kaže da je takva praksa morala da bude zaustavljena 2007. godine, ali tvrdi da se ta matrica i obrazac ponašanja i dalje zadržavaju u nekim glavama, iako se realnost promijenila.

"Priča je trebalo da završi nestankom RS. Oni sada misle da treba preživjeti Dodika i njegovu garnituru dok ne dođe neka druga koja će napraviti neke tobož svjetske vizije, a koje treba da umanje snagu RS", rekao je Dodik.

On bi, kako navodi, volio da vidi da neko pokaže jednu odluku koju je Sarajevo donijelo, a da je ona koristila Republici Srpskoj.

Prema Dodikovim riječima, bošnjački politički lideri ne žele nastavak evrointegracija, jer kad uđete u kandidatski status, onda nema visokog predstavnika ili je njegova uloga potpuno marginalizovana.

Kako je rekao, stvoreno je nešto što je trebalo da nastavi orbitu na principima bivše zemlje, samo na drugim osnovama i uz značjano međunardono prisustvo.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније