Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

26. 06. 2019. 23:01   >>  23:01 1

EDI RAMA PORUČIO

Albanska opozicija blokira put ka EU

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da se opozicija u Albaniji "poigrava" sa sudbinom te zemlje, i ocijenio njen poziv na bojkot lokalnih izbora 30. juna kao antinacionalni plan u smjeru blokiranja učlanjenja u EU, prenosi danas portal a1on.

Rama je na izbornom mitingu u sjevernom albanskom gradu Tropoja rekao da opozicija "vrišti", jer sa plaši pravde, koja treba da važi za svakoga kada se budu otvorili pregovori sa Evropskom unijom.

"Oni vrište od straha, osjećaju veliki strah od otvaranja pregovora sa EU, jer otvaranjem pregovora sa EU započinje novo poglavlje", kazao je albanski premijer.

Komentarišući odnose s predsjednikom Albanije Ilirom Metom, on je rekao da je "Meta preduzeo institucionalno nasilje, i bacao molotovljeve koktele na institucije, Ameriku i Evropu".

Rama je u Tropoji bio dočekan protestom, došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Prema navodima medija, o bezbjednosti tokom boravka premijera u tom gradu bilo je angažovano preko hiljadu policajaca.

Osim u Tropoji, Rama je održao izborni miting i u Kuksu.

Albanski Izborni kolegijum prije dva dana nije uvažio odluku predsjednika Ilira Mete o odlaganju lokalnih izbora u toj zemlji, te je potvrdio odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora koji su prvobitno bili zakazani za 30. jun.

Politička i institucionalna kriza u zemlji se produbila kada je albanski predsjednik Ilir Meta odlučio da odloži izborni proces, rekavši da neće dozvoliti održavanje izbora bez opozicije, i izrazio strahovanje o potencijalnim građanskim sukobima usljed masovnih protesta opozicije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније