Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

26. 06. 2019. 09:42   >>  10. 04. 2020. 21:25

U HRVATSKOJ PUKAO CJEVOVOD

Rab iznad "jezera plina", evakuisan dio grada

U centru grada Raba na hrvatskom ostrvu, pukao je plinski cjevovod zbog čega je došlo do curenja velike količine plina. Zbog opasne situacije opštinske vlasti su naredile i evakuaciju stanovništva iz tog dijela grada.

 

"Situacija je i dalje opasna, a koliko će potrajati takvo stanje, teško je procijeniti", izjavio je jutros komandir vatrogasne službe Rab Milivoje Ličina.

"Radi se čišćenje zemljišta, zaliha nakupljenog plina kroz komunalnu infrastrukturu, to sve pratimo i sigurnosnim metodama možemo samo poboljšati da se taj plin što prije raščisti. Mjerimo sve vrijeme", rekao je Ličina, prenosi Index.hr.

On je istakao da je situacija jako opasna i da je plin propan butan dosta opasan i da ima nisku granicu eksplozivnosti.

Utvrđena je prisutnost plina na području istorijskog gradskog jezgra, a turisti i stanovnici su evakuisani.

Kako je prenio portal index, plin u vazduhu primijećen je još u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima na području istorijskog gradskog jezgra, a sve se intenziviralo sinoć kada su vatrogasci utvrdili da plina ima u eksplozivnoj koncentraciji i da se ispod gradskog jezgra nalazi "jezero plina".

Navodi se da su na terenu policija, vatrogasci i lokalna civilna zaštita, a evakuisano je oko 80 ljudi.

"Došlo je do pucanja plinskog cjevovoda i kroz tu rupu je plin iscurio u zemlju. Mi ispod gradskog jezgra imamo jezero plina. Uspjeli smo da ograničimo kretanje i sad možemo samo da čekamo da priroda odradi svoje i da se ta koncentracija očisti", rekao je Ličina.

Navodi se da je uži centar Raba ograđen i da cijelo područje obezbjeđuje policija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније