Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

25. 06. 2019. 07:42 >> 07:42

MINISTAR PORUČIO

Skoplje: Ako ne dobijemo datum - nema EU perspektive

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov rekao je da ukoliko njegova zemlja ne dobije datum za pregovore o pristupanju u EU ove godine, to će za njega značiti da ne postoji evropska perspektiva, prenosi MIA.

 

"Dobili smo 10. po redu preporuku o početku pregovora. Ako treba da očekujemo i 11. sljedeće godine, ja neću imati lice da pričam pred mojim narodom o evropskoj perspektivi zemlje", istakao je Dimitrov na panel diskusiji u Stokholmu, posvećenoj dešavanjima u zemljama Zapadnog Balkana, uz fokus na njihovu evropsku perspektivu.

Dimitrov je rekao da je Sjeverna Makedonija na planu spoljne politike, u regionu koji je ukopan u istoriji, uspjela da izađe i da riješi izuzetno delikatno i emocionalno pitanje koje se odnosi na identiet.

"Uspjeli smo u regionu bogatom istorijom da proizvedemo malo budućnosti", naglasio je Dimitrov.

On je dodao da ukoliko Evropa ne uspije da prepozna napredak koji je učinila njegova zemlja, samo da bi se započelo sa procesom pristupanja, i ako nastavi da odlaže odluku o datumu za pregovore i na Evropskom savjetu u oktobru kaže "ne", treba da priznamo da ne postoji evropska perspektiva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније