Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

24. 06. 2019. 14:41 >> 14:40
2

PROCES SARADNJE

Dodik pozvao Tačija na julski samit Sarajevu

Predsedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovina Milorad Dodik, uputio je zvanični poziv predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju da prisustvuje samitu Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se u julu održava u Bosni i Hercegovini.

Sarajevski portal Klix.ba objavio je faksimil pisma u kome Dodik navodi da ima čast pozvati Tačija na konferenciju u Sarajevo 9. jula.

"Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru za čelnike delegacija koje organizuje Predsedništvo BiH 8. jula", navedeno je, između ostalog, u pismu.

Na kraju pisma Dodik navodi važnu ulogu Tačija na međunarodnom nivou i ističe da će Tačijev dolazak u Sarajevo na konferenciju "značajno doprinijeti definisanju izazova sa kojima se suočava kontinent".

Dodik je u pismu izbjegao da pomene Kosovo, ali nije spomenuo ni "famoznu fusnotu" da BiH nije priznala Kosovo, naveo je sarajevski portal.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH su poslije objavljivanja Dodikovog pisma Tačiju saopštili da Kosovo nije pozvano kao nezavisna država, već kao "nedefinisani subjekt s fusnotom".

Još su naveli da je poziv uputilo Predsjedništvo BiH, a ne Dodik kao član Predsjedništva BiH.

Samit će biti održan početkom narednog mjeseca, a planirano je da se sastanci ministara i predsjednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u zgradi Predsjedništva BiH.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније