Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

24. 06. 2019. 23:14 >> 23:13

AUSTRIJANCI UPOZORAVAJU

Migranti bježe sa Balkana

Na hiljade migranata pokušava da pobjegne sa Balkana, gdje je situacija teška, kako zbog prepunih kampova, tako i zbog kriminala među ilegalcima. To upozorava šef Odjeljenja za borbu protiv krijumčara ljudi u austrijskoj Kriminalističkoj službi Gerald Tacgern.

Tacgern ističe da krijumčari sve više migrante prevoze kamionima, pa se može ponoviti drama kao ljeta 2015. godine, kada je u jednom kamionu pronađen 71 mrtav migrant.

Bečki dnevnik "Kronen cajtung" prenio je da su se u protekle dvije nedelje dogodila tri ubistava migranata, da su žrtve bili Avganistanci koji su se bavili krijumčarenjem ljudi, a koji su se posvađali oko prihoda.

Tacgern je ukazao na ilegalne poslove među migrantima, koji stvaraju dodatne probleme u kampovima koji su prepuni.

Nepoželjni i Srbiji i Bosni

On je, za bečki dnevnik rekao da se promijenilo i raspoloženje srpskog i bosanskog stanovništva prema migrantima, i da ne postoji više spremnost na pomoć, pošto je sve češće prisutno nasilje od strane migranata prema domaćem stanovništvu.

Takva situacija, dodaje, može dovesti do toga da će migranti krenuti u većem broju dalje, a to pogoduje prije svega krijumčarima, pa se drama kao 2015. može ponoviti u svakom trenutku.

"U Bosni i Srbiji trenutno čeka  oko 6.000 izbjeglica. Oni su u strahu i gube strpljenje, te žele što prije da napuste region u pravcu EU", naglasio je Tacgern.

On je kazao da, zbog toga, krijumčari imaju lak posao i da migrante ponovo "trpaju" u velikom broju u kamione i kombije.

Upozorava i da veliki broj izbjeglica trenutno napušta Tursku u pravcu Grčke i Balkana, što dalje zaoštrava situaciju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније