Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2019. 21:46 >> 21:47
10

SRBIJA - KOSOVO

Neće biti samita u Parizu

Samit u Parizu koji je bio zakazan za 1. jul, a na kom je trebalo da se sastanu najviši predstavnici Kosova i Srbije sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, neće biti održan. To su danas u posebnim izjavama potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Ramuš Haradinaj, ali i kabinet predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas u Kosovu Polju rekao da neće biti održan samit u Parizu. Govoreći članovima svoje stranke Haradinaj nije dao više detalja zbog ćega neće biti sastanka u Parizu, ali je juče kazao da "ako pripreme idu dobro, sigurno će se održati, ali, ako pripreme ne budu završene može, se desiti da će se odložiti".

Po njegovim rIJečima, na Kosovu postoji koordinacija zvaničnika koji će otići u Pariz i, kako je rekao, on se stara o tome.

Haradinaj je govorio i o sastanku delegacija Kosova i Srbije za tehnički dijalog, održanom pre nekoliko dana u Berlinu i rekao da to "nije bio nikakav tajni sastanak", jer ga je sazvao kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Bilo je sastanka delegacija za tehnički dijalog. O tome sam informisao koalicione partnere i međunarodne predstavnike (na Kosovu). Ne može biti tajni sastanak kada ga saziva kabinet kancelarke Merkel", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je danas još najavio da će otputovati za Pariz, ali da bi se založio za liberalizaciju viza za građane Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio u Minsku da neće biti sastanka u Parizu, a odlaganje tog sastanka je objavio njemački servis vesti "Dojče vele" na osnovu potvrde koju je dobio od press-službe Vlade Njemačke.

Kabinet predsjednika Francuske Emanuela Makrona potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da neće biti održan sastanak u Parizu.

Po saznanjima RSE, sastanak je već neko vrijeme skinut sa agende predsednika MaKrona, ali je potvrda stigla tek danas.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније