Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 02. 2013. 18:30 >> 18:26

KONAČNO

Radončić: Na pragu dogovora oko presude Sejdić-Finci

Sastanak šest lidera vladajućih stranaka u Sarajevu okončan je na opšte zadovoljstvo svih učesnika, iako nisu željeli da govore o detaljima sa dašanjeg sastanka.

Domaćin, Fahrudin Radončić, čelnik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) kratko je kazao, javljaju BiH mediji, da su se na pragu dogovora za implementaciju presude Sejdić-Finci.

“Interes šestorke je da se ispoštuju rokovi koje smo sebi sami postavili u vezi pitanja Sejdić-Finci. Što se tiče vojne imovine, dogovorili smo se da Vijeće ministara sačini ministarsku ekspertsku grupu i da pripremi plan realizacije statusa vojne imovine”, izjavio je Radončić.

Lideri stranaka su potvrdili da su na pragu dogovora i da će najvjerovatnije to i saopštiti na prvom narednom sastanku. Zahvalili su se Peteru Sorensenu, šefu delegacije EU u BiH i specijalnom predstavniku EU što im je pomogao na ovom sastanku, a pomoć EU očekuju i na narednim razgovorima.

Sorensen je novinarima kazao da u ovom trenutku nije u mogućnosti da kaže kakvo će tačno biti rješenje, ali može da potvrdi da će EU nastaviti da podstiče razgovore kako bi BiH što prije pronašla pozitivno rješenje po tom pitanju. On je ocijenio da je sastanak šestorke bio dobar i kvalitetan, kao i da se govorilo na koji način BiH može da odgovori na zahtjev Evropskog suda.

Sastanku su prisustvovali predsjednici SBB-a, Socijaldemokratske partije, Hrvatske demokratske zajednice BiH, HDZ1990, Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Srpske demokratske stranke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније