Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

13. 06. 2019. 20:44 >> 20:41
2

SKUPŠTINA ALBANIJE

Ilir Meta razriješen dužnosti

Skupština Albanje danas je dvotrećinskom većinom prihvatila prijedlog vladajućih socijalista i razriješila je dužnosti predsjednika države Ilira Metu.

Stranka premijera Edija Rame predložila je smjenu nakon što je Meta poništio ukaz o raspisivanju lokalnih izbora za 30. jun.

Da bi postala pravosnažna, odluku albanskog parlamenta mora da potvrdi Ustavni sud, ali on trenutno ne funkcioniše jer je većina sudija razriješena dužnosti, prenosi Al Džazira.

Prema Ustavu Albanije, predsjednik države može biti smijenjen zbog teškog kršenja Ustava ili počinjenog krivičnog djela.

Rama je u obraćanju parlamentu prije glasanja poručio da je odluka predsjednika o odgađanju lokalnih izbora „do sada nepoznat čin u istoriji svjetskog vladanja“.

Prema njegovim riječima, „parlament je dužan da reaguje u ime naroda kada predsjednik poludi“.

„Ako svijet uđe u logiku Mete da svaki potpis nekog autoriteta može da bude povučen, više ne bi postojala država, pravila, smjernice, već bi cijeli svijet bio velika gužva“, poručio je Rama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније