Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

12. 06. 2019. 09:00   >>  09:02 2

JUNKER PORUČIO

Ujedinjenja na Zapadnom Balkanu bi štetila EU

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker je nakon razgovora sa premijerom Albanije Edijem Ramom izjavio da "nema smisla anticipirati to što neki predviđaju na Zapadnom Balkanu između Albanije i Sjeverne Makedonije".

"To nije ostvarivo i samo bi naškodilo procesu ujedinjenja kontinenta", ocijenio je Junker.

Predsjednik Evropske komisije tako je odgovorio na pitanje koje je Tanjug uputio Rami, a koje se odnosilo na nagovještaje o ujedinjenju Albanije i Kosova, ali i mogućnost da Sjeverna Makedonija, za razliku od Albanije, dobije datum za početak pristupnih pregovora.

Novinarima u Briselu u prvom trenutku učinilo se da je Junker odgovarajući na pitanje o ideji ujedinjenja Albanije i Kosova napravio lapsus zamijenivši "predviđanja između Albanije i Kosova" sa "predviđanja između Albanije i Sjeverne Makedonije".

Na molbu Tanjuga da pojasni o čemu je tačno govorio Junker i da li je u pitanju lapsus, portparol Evropske komisije Margaritis Shinas naglasila je da se odgovor predsjednika Evropske komisije "jasno odnosio na Sjevernu Makedoniju".

Premijer Albanije Edi Rama je odgovarajući na pitanje Tanjuga o njegovom čestom pominjaju ujedinjenja Tirane i Prištine odgovorio da on sanja "o nečem većem" i dodao da to nije velika Albanija, već velika EU sa Srbima, Makedoncima i Albancima zajedno u njoj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније