Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

11. 06. 2019. 08:32 >> 08:31
10

DAČIĆ PORUČIO

"Priština planira da osvoji Trepču"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je za Glas Amerike (VOA) da postoje obavještajna saznanja da Priština planira da osvoji Trepču i da postavlja bombe na sjeveru Kosova.

"Postoje obavještajna saznanja da prištinska strana namjerava da sprovede unilateralne akcije, koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na sjeveru Kosova. Jedna od tih akcija je bila i ova navodno policijska, u kojoj je upotrebljeno više od 70 borbenih vozila, primijenjena sila prema onima koji su privođeni i slično", rekao je Dačić poslije sjednice Savjeta bezbjednosti UN.

Dačić tvrdi da je sljedeći cilj napad na Trepču odnosno, kako se izrazio, "osvajanje Trepče".

"Jedan od ciljeva bi mogao da bude i podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom sjevera Kosova i Metohije. Postoje takva saznanja i mi smo to podijelili sa zapadnim partnerima i oni sve to znaju. To je veliki izazov i zato sam upozorio Kfor, jer im je zadatak da štite sve građane, bez obzira da li su Srbi ili Albanci, da spriječi napad na sjever Kosova. Ukoliko to Kfor ne uradi, dolazimo u veliki rizik za destabilizaciju čitavog regiona", naveo je Dačić.

Ministar spoljnih Srbije poslova je rekao da su svi sa velikim interesovanjem i pažnjom primili takve vijesti.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније