Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Mina ]

10. 06. 2019. 15:52 >> 16:05

META PORUČIO

Odgađanje izbora jedini način da se spriječi konflikt

Odlaganje lokalnih izbora bio je jedini način da se izbjegne eventualna eskalacija sukoba u državi koja bi mogla da preraste u građanski konflikt, rekao je albanski predsjednik Ilir Meta.

On je kazao da postoji opasnost da Albanija krene ka nepredvidivoj eskalaciji što može da izazove nesagledive posljedice po nacionalnu stabilnost zemlje.

"Održavanje slobodnih izbora bez učešća opozicije krši određene ustavne principe. To kao predsjednik nisam smio da dopustim“, rekao je Meta, kritikujući i vlast i opoziciju jer se drže svojih ekstremnih stavova.

Kako je istakao, "bez datuma koji će odrediti predsjednik, neće biti održani izbori“, prenose agencije.

Ukazujući da ovaj korak ne kreira nikakav vakuum u radu lokalnih vlasti, on je pozvao političke stranke u Albaniji na dijalog o rješavanju krize, nakon čega će, kako je naveo, saopštiti datum o novim lokalnim izborima.

"Ovo je jedini način da se doprinese rješavanju krize u zemlji. Pozivam sve lokalne i međunarodne aktere da uspostave dijalog i pronađu rješenje koje će biti u interesu evropske budućnosti zemlje“, zaključio je Meta u svom obračanju.

Nakon toga je uživo potpisao ukaz o poništenju prethodne uredbe o održavanju lokalnih izbora 30. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније