Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

06. 06. 2019. 10:34 >> 10:52
6

U MIGRANTSKOM KAMPU U BIH

Sukobi migranata, povrijeđeni i policajci

U migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši oko jedan sat poslije ponoći izbila je tuča između migranata, a zatim su policajce koji su pokušali da smire situaciju gađali šipkama, kamenjem i bocama. Grupa migranata iz Pakistana jutros je zauzela kamp, postavila stražare na rubovima i krenula u potjeru za nepoželjnima.

Kako je prenio sarajevski portal Klix, migranti poreklom iz Pakistana su "uzeli pravdu" u svoje ruke, zauzeli migrantski centar, postavili stražare na rubove kampa i onemogućavaju ulazak migrantima porijeklom iz Alžira i Maroka.

Prema izjavi jednog od migranata iz centra, razlog za njihovo ovakvo ponašanje je pokušaj da onemoguće ulazak u kamp svima onima koji, kako je navedeno, "konzumiraju alkohol i bave se kriminalnim radnjama".

Rano jutros, oko 5.30 časova, migranti koji su "zauzeli" kamp krenuli su u potjeru za "odmetnutim migrantima", pronašli su ih i od njih zahtijevaju da napuste Veliku Kladušu i krenu ka Bihaću, navodi se u tekstu.

Još se naglašava da je lokalno stanovništvo uznemireno, a da policija, koje nema dovoljno, nije u stanju da reaguje. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona rečeno je da je oko jedan sat primljena prijava od obezbeđenja, da je unutar objekta došlo do tuče između većeg broja migranata.

"Policija je u tom trenutku izašla na lice mjesta i u tom centru zatekla tuču približno 100 osoba. Tom prilikom su razbijena stakla u migrantskom centru. Takođe, migranti su nasrnuli na pripadnike MUP-a USK i bacali na njih šipke, kamenje i boce, a tom prilikom trojica policajaca lakše su povređena, a jedno policijsko vozilo je oštećeno. Jedan policajac je prilikom intervencije ispalio dva hica u vazduh da bi odbio napad, jer su migranti nasrnuli na njih", kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Istakao je da je nakon toga ka migrantskom centru "Miral" upućeno pojačanje iz PS Velika Kladuša i Cazina, te da je jutros oko 5 sati uspostavljen red.

"Nekoliko osoba je lakše povrijeđeno, a 20 je uhapšeno. Radi se o inicijatorima sukoba. Takođe, šestorica migranata su sprovedena u Službu za poslove sa strancima, gdje su deportovani iz USK ka Sarajevu, a nakon toga i iz BiH", kazao je Šiljdedi.

Dodao je da je trenutno stanje u centru pod kontrolom.

"Tenzija i dalje ima, a jednostavno situacija među njima može eskalirati u svakom trenutku. Policija je na terenu, prati dešavanja i u stanju je pripravnosti", ističe Šiljdedić.

Čitatelji portala Klix.ba javljaju da je situacija u mjestu Polje u Velikoj Kladuši zabrinjavajuća, s obzirom na to da se migranti iz Pakistana odlučili da uzmu pravdu u svoje ruke nakon velikog sukoba koji se odvijao juče.

"Migranti iz Pakistana odlučili su uzeti pravdu u svoje ruke. Pretražuju selo, tuku Alžirce i Marokance", kazali su mještani.

Na snimcima koji su u posjedu portala Klix.ba može se vidjeti grupa migranata koji naoružani šipkama i drugim predmetima hodaju cestom, očito, u potrazi za suparnicima.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније