Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2019. 18:08 >> 18:07
12

PLANINA INAD SARAJEVA

Na Igmanu nađena masovna grobnica ubijenih 1992.

Masovna grobnica u kojoj su nađeni posmrtni ostaci, po svemu sudeći, bošnjačkih žrtava sa područja Donjih Hadžića koje su nestale 1992. godine otkrivena je na planini Igman, iznad Sarajeva.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je masovna grobnica otkrivena na lokaciji Lokvice, u blizini Golog brda na Igmanu, poslije dugotrajnih i višestrukih provjera i stručno-tehničkih radnji preduzetih na osnovu naredbe Suda BiH.

Na tom lokalitetu su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), MUP-a Kantona Sarajevo, Instituta za nestale osobe (INO BiH), ICMP-a u BiH, predstavnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kao i ljekar sudske medicine.

Tokom procesa ekshumacije asistenciju pruža i Centar za uklanjanje mina BiH jer se lokalitet nalazi u blizini miniranog područja, navodi se u saopštenju.

Grobnica je nađena tokom intenzivne potrage i saslušavanja većeg broja svjedoka, poslije čega je uslijedilo pretraživanje dva kvadratna kilometra detektorima za metal. Posmrtni ostaci su na oko metar dubine.

Posmrtni ostaci će biti predati na dalju sudsko-medicinku obradu, analizu i utvrđivanje identiteta putem DNK uzorka.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније