Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

03. 06. 2019. 11:25 >> 21:12
6

ZBOG POPLAVA

Srbija: Vanredna situacija u devet gradova i opština

Vanredna situacija proglašena je u devet opština i gradova centralne i zapadne Srbije, do sada je evakuisano 159 osoba, a voda u mestima u kojima je došlo do plavljenja domaćinstava usled obilnih padavina polako se povlači, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije Predrag Marić.

Vanredna situacija proglašena je na teritoriji grada Kraljeva i opština Knić, Arilje, Lučani, zatim u Vrnjačkoj Banji, Tutinu, Trsteniku, Novom Pazaru i Sremskoj Mitrovici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, situacija se u svim mjestima gde je došlo do izlivanja bujičnih potoka i manjih rijeka smiruje.

"Situacija se u svim ovim mjestima smiruje, voda se polako i postepeno povlači, a sada slijedi posao crpljenja vode i stvaranja uslova da se ljudi vrate kućama, što je na lokalnim samoupravama i pripadnicima Sektora za vanredne situacije", rekao je Marić.

Marić je istakao da u ovim bujičnim poplavama, na sreću, nije bilo povrijeđenih i stradalih.

"U toku noći došlo je do velike količine padavina, u nekim mjestima od 80 do 100 litara kiše po kvadratnom metru. Zato je na teritoriji centralne i zapadne Srbije, u devet opština i gradova, proglašena vanredna situacija", rekao je Marić.

On je objasnio da se nije radilo o ciklonu, već velikoj količini padavina koje su izazvale izlivanje malih rječica i potoka, što je prouzrokovalo odrone i plavljenja dvorišta i podruma kuća.

Kako je dodao, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda do petka se očekuju nove količine padavina u ugroženim mjestima, zbog čega će pripadnici Sektora za vanredne situacije ostati u potpunoj pripravnosti i nastavljaju dalji rad, kako bi se život u tim mjestima normalizovao.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније