Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

02. 06. 2019. 17:39 >> 17:43

PROTEST OPOZICIJE

Povišen stepen bezbjednosti u Tirani

Ujedinjena albanska opozicija dobila je dozvolu da protestuje večeras samo dva sata i to samo ispred zgrade albanske vlade u Tirani. Opozicija je zahtjevala da protest traje do ponoći.

Zbog najavljenog protesta opozicije koji se održava večeras, ali i posjete generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, u Tirani je povišen stepen bezbjednosnih mera.

Ispred zgrade albanske vlade, kao i tokom prethodnih protesta, postavljene su metalne ograde, povećan je broj kamera sa visokom rezolucijom, a biće postavljena i vatrogasna i ambulantna vozila, ali i cistjerne sa vodom, u slučaju da budu potrebni vodeni topovi.

Biće angažovano više od 1.700 uniformisanih policajaca i civila koji rade u albanskom MUP-u.

Sinoć, nakon mitinga vladajuće koalicije, čime je zvanično bila započeta izborna kampanja za predstojeće lokalne izbore u toj državi, lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša, putem svog fejsbuk naloga, pozvao je građane što masovnije da učestvuju na današnjem protestu kako bi se stavio kraj, kako je rekao, "kriminalnoj vladavini Edija Rame".

Na masovnost protesta putem Fejsbuka pozvala je i liderka Socijalističkog pokreta za integraciju Monika Kruemadi.

"Da se sruši zlo, zato što budućnost naše djece ne smije da bude talac Edija Rame", napisala je Kruemadi.

Lokalni izbori u Albaniji zakazani su za 30. jun.

Opozicija je odlučila da bojkotuje izbore, te zahtjeva ostavku albanskog premijera Edija Rame i formiranje prelazne vlade koja će sprovesti parlamentarne i lokalne izbore.

Sa druge strane, Rama je pozvao opoziciju na dijalog, pritom odbijajući bilo kakve razgovore o otkazivanju lokalnih izbora zakazanih za 30. jun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније