Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Blic ]

01. 06. 2019. 10:44 >> 10:43
20

ISTRAŽIVANJE U SRBIJI

Polovina vjeruje u svjetsku zavjeru protiv Srba

Više od polovine građana Srbije vjeruje da Slobodan Milošević i Zoran Đindjić nijesu umrli na način na koji je to predstavljeno javnosti, a 70 odsto smatra da su pojedini virusi namjerno izazvani kako bi ugrozili živote pripadnika određenih naroda ili grupa, pokazuje istraživanje, koje je sproveo Fakultet političkih nauka u Beogradu.

Kako je prenio Blic, istraživanje je pokazalo i da polovina ispitanika smatra da je prikriveni cilj Jugoslavije bio da se uništi Srbija kao i da postoji svjetska zavjera protiv Srba i Srbije.

Oko 40 odsto građana vjeruje da moćne države kriju istinu o vanzemaljcima, a skoro isti procenat smatra da Amerikanci preko HAARP tehnologije utiču na vremenske prilike u Srbiji i svijetu.

Rezultati pokazuju i da što su ispitanici konzervativniji, etnocentričniji, autoritarniji i otuđeniji od politike, pokazuju znatno veću sklonost ka vjerovanju u teorije zavjere.

Istraživanje je sprovedeno tokom aprila i maja i u njemu je učestvovalo 1.150 ispitanika.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније