Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: M.M ]

31. 05. 2019. 12:21 >> 12:21
24

ZAPRIJETIO BRISELU

Tači: Ako nastavite, ujedinićemo se sa Albanijom

Ukoliko EU nastavi sa izolacijom Kosova, biće razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom, izjavio je predsjednik Kosova, Hašim Tači.

"To možemo da uradimo kroz skupštinske rezolucije ili kroz referendume na Kosovu i u Albaniji, ali uključujući Preševo, Medveđu i Bujanovac", rekao je Tači za tv Dukađini.

"Ako EU ne želi da prihvati dvije albanske države sa dvije zastave, neka prihvate samo jednu zastavu"- kaže Tači, a prenose prištinski mediji.

On je rekao da ideja za ispravljanje istorijske nepravde ujedinjenjem Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom nikada nije bila bliža nego sada.

Kako je rekao, ponašanje EU prema Kosovu pokazuje da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri preduzimanje institucionalnih koraka za nacionalno ujedinjenje.

Pod izolacijom Priština misli na oklijevanje Brisela da odobri viznu liberalizaciju za građane Kosova.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније