Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

30. 05. 2019. 08:50   >>  08:52 5

ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE TRAŽI

UN da zaštiti Krasnoščekova uhapšenog na Kosovu

Moskva očekuje da će Ujedinjene nacije preduzeti odlučne korake nakon što je na Kosovu u akciji ROSU prije dva dana uhapšen ruski državljanin, zaposlen u UN Mihailo Krasnoščekov, izjavio je zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinin.

Obraćajući se novinarima nakon pregovora iza zatvorenih vrata o Siriji u Savjetu bezbjednosti UN, Veršinin je rekao da Rusija osuđuje hapšenje Krasnoščekova, prenosi TAS S.

"Očekujemo da će Ujedinjene nacije preduzeti najdinamičnije moguće akcije", poručio je Veršinin.

Krasnoščekov, koji je uhapšen tokom akcije kosovske policije na severu Kosova, pušten je na slobodu, zahvaljujući imunitetu koji ima kao pripradnik UNMIK-a, izjavio je ranije glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila.

Sila je u izjavi za portal Insajderi najavio da će danas od specijalnog predstavnika na Kosovo Zahira Tanina zvanično zatražiti da ruskom državljaninu bude ukinut imunitet, kako bi protiv njega podigao krivičnu tužbu.

Državljanin Rusije i član misije UN Mihail Krasnoščekov, koji je ranjen tokom policijske akcije na Kosovu i Metohiji, jednoj ruskoj televiziji je iz bolničkog kreveta rekao da bi lokalna policija mogla da ima svoju verziju incidenta, koja će se razlikovati od zaključaka UN, koje su već započele istragu.

Ocenjujući incident, on je samo istakao da radi već 20 godina, tako da za njega "ovo nije neka neobična situacija".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније