Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Mina ]

25. 05. 2019. 23:22 >> 23:23
1

RIŠ O NATO-U

"Članstvo S.Makedonije popunjava prazninu na Balkanu"

Ulaskom Sjeverne Makedonije u NATO biće popunjena velika praznina koja je prethodno postojala u toj zemlji i na Balkanu, smatra predsjedavajući Komisijom Senata za spoljne poslove SAD senator Džejms Riš.

Prema njegovim riječima, Sjeverna Makedonija, biće snažno dopunjenje NATO snaga u regionu.

Riš je u intervjuu za Glas Amerike istakao da očekuje da će američki Senat u junu ratifikovati Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije u NATO, dodavši da očekuje veliku podršku u procesu ratifikacije odnosno 98 od ukupno 100 senatora da glasaju "za".

"Za oko dvije sedmice Komisija će imati saslušanje o Protokolu. Nakon toga treba da se ide na glasanje pred cijelim Senatom. I vjerovatno je da će se to dogoditi u junu. Pažljivi optimisti smo da ćemo to uraditi tada“, rekao je Riš.

On smatra da će poseban doprinos od učlanjenja Sjeverne Makedonije u NATO biti poligon za vježbanje (Krivolak) koji, prema njegovim riječima, će biti veome češće korišćen nakon ulaska te države u NATO, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније