Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

24. 05. 2019. 09:20   >>  09:26 21

DAČIĆ SAOPŠTIO

Cilj da više niko ne prizna Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je njegov posao da obezbijedi da više nijedna zemlja ne prizna Kosovo.

"Ići ću svuda, jer je to moj posao", rekao je Dačić za RTS.

Šef srpske diplomatije je naveo da je Srbija uspješna u svojoj politici nagovaranja zemalja da povuku priznanje Kosova i da to nekim zapadnim zemljama smeta.

Dačić je rekao i da je njegova nedavna posjeta Africi bila uspješna i da je sedam afričkih država upoznao sa situacijom oko Kosova.

"Afrika je za nas veoma važna. Ima 54 članice Ujedinjenih nacija iz Afrike od 193, takođe, to su naše tradicionalno prijateljske zemlje još iz vremena Tita i Jugoslavije, ali zemlje u kojima niko nije bio po 10, 20, a u nekima i 30 godina", rekao je Dačić.

On je naveo da podržava opredjeljenje Srbije za članstvo u EU, ali i da je očuvanje teritorijalnog integriteta strateški interes Beograda za koji se treba boriti.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније