Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 09. 2013. 19:48   >>  19:48 1

VJERUJE U POBJEDU

Čeku kandidat za gradonačelnika Prištine

Kandidat Demokratske partije Kosova (PDK) za gradonačelnika Prištine je Agim Čeku, ministar bezbjedonosnih snaga Kosova i bivši premijer Kosova. Nominaciju Čekua je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio premijer Kosova i lider PDK-a Hašim Tači.

“Zadovoljstvo mi je da kao predsjednik Demokratske partije Kosova, uz punu podršku ogranka PDK-a za Prištinu, nominujem snažnog kandidata za predsjednika Prištine, glavnog grada, za novu Prištinu, za drugačiju Prištinu, za razvijenu i evropsku Prištinu ministra i bivšeg premijera Republike Kosova Agima Čekua”, kazao je Tači.



Agim Čeku se zahvalio na nominaciji, kazavši da ona za njega predstavlja još jedan veliki izazov i tešku borbu.

“U mom životu, u mom poslu, u mojoj karijeri nikada nijesam bježao od borbi i većinu njih, gotovo u svima izašao sam kao pobjednik. I u ovu borbu ulazim sa punim uvjerenjem da ću pobijediti”, kazao je Čeku.

Tokom kampanje neću davati obećanja, već ću pričati o onome šta ću uraditi kao predsjednik opštine, kazao je Čeku.

“Bilo bi nepravedno reći da ništa nije urađeno, urađeno je, ali je to nedovoljno”, dodao je on.

Prema njegovom mišljenju, ono što je urađeno, urađeno je na brzinu, nepromišljeno i bez vizije.

“Ono što ćemo uraditi je da Prištinu učinimo evropskom, što podrazumijeva da standardi budu evropski i da život bude evropski”, naglasio je kandidat za gradonačelnika Prištine.

Vladajuća partija na Kosovu, PDK, nakon rata, nijednom nije pobijedila u glavnom gradu Prištine, koji važi za bastion Demokratskog saveza Kosova (LDK). Očekuje se da će LDK, koji je na centralnom nivou vlasti najjača opoziciona partija, na kandidaturu Čekua odgovoriti kandidaturom za treći mandat aktuelnog gradonacelnika i lidera LDK-a, Ise Mustafe.

Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za 3. novembar, a sjutra ističe rok za prijavu političkih subjekata za učešće na izborima.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније