Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ RTS/EXPRESS ]

22. 05. 2019. 14:33   >>  14:32 4

PROBLEM OKO IZVOZA

Priština prijeti Tirani taksama

Vlasti u Prištini najavile su da bi za dva mjeseca mogle da uvedu taksu od 100 odsto na proizvode iz Albanije, ukoliko Tirana ne ukloni prepreke za izvoz kosovskog brašna, piva i krompira, javljaju mediji u Prištini.

Takav razvoj situacije uslijedio je poslije neuspešnog sastanka predstavnika Tirane i Prištine na kojem dvije strane nijesu uspjele da se dogovore oko načina na koji bi mogli biti riješeni problemi u vezi sa izvozom ta tri kosovska proizvoda u Albaniju.

"Kosovska vlada će uvesti recipročne mjere u trgovini sa Albanijom ukoliko za dva mjeseca ne budu uklonjene prepreke za izvoz brašna, piva i krompira", rekao je u Tirani šef albanske privredne komore Nikolin Jaka.

Suštinski, problem u trgovinskim odnosima Tirane i Prištine nastao je pošto su kosovske vlasti uklonile sve prepreke oko albanskog izvoza na Kosovo, ali vlasti u Albaniji još nijesu ispunile svoj dio tog načelnog dogovora.

Kosovske vlasti tvrde da su prepreke za izvoz robe u Albaniju gotovo istovjetne onima koje imaju za izvoz u centralnu Srbiju, pa su vladi Edija Rame ispostavile ultimatum da za dva mjeseca ukloni sve prepreke ili će se suočiti sa visokim taksama.

Priština je, uz Italiju, ključni albanski trgovinski partner.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније