Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 09. 2013. 16:36 >> 16:36
2

BEOGRAD

Đilas: Vučić sprovodi diktaturu

Predsjednik DS Dragan Đilas izjavio je da je u Srbiji na djelu uvođenje diktature, a da istragama treba da se bave tužilaštvo i policija, a ne Aleksandar Vučić.

„Ko je on da istražuje? Po kom zakonu i po kom Ustavu?", upitao je Đilas na konferenciji za novinare u prostorijama DS-a.

„Odakle prvom potpredsjedniku Vlade podaci u koje kafiće odlazi lider opozicione stranke?", dodao je on.

Kako podsjeća B92,  prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je nedavno tokom skupštinske rasprave, polemišući sa poslanikom PUPS-a Milanom Krkobabićem rekao da on nema „omiljenu opoziciju" sa kojom se sastaje po kafićima i pomenuo kafić „Fraći", čiji je vlasnik blizak gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu.

Đilas je kazao i da će DS učestvovati na kosovskim izborima i da će na listi imati i nestranačke ličnosti. On je rekao da DS nije dobila nikakav poziv za učešće na jedinstvenoj listi, a da je Pokrajinski odbor DS doneo odluku da učestvuje na izborima zakazanim za 3. novembar.

„Svi znaju da su to kosovski izbori, koji se sprovode po kosovskim zakonima i to nije lako, ali je važno da Srbi tamo gdje su većina pobijede i osvoje lokalnu vlast", rekao je Đilas.

„U Srbiju se uvodi diktatura da jedan čovjek ima svu vlast, a da drugi ne smiju da iznesu ni svoje mišljenje", kazao je Đilas.

Đilas je rekao da policija i tužilaštvo treba da istraže sve u vezi sa poslovima koje on vodi i naglasio da je uvjeren da ništa neće naći jer je sve što je radio - radio po zakonu.

„Nije posao Aleksandra Vučića da hapsi. Mi smo pokrenuli priču o Šariću. Političku volju pokazali su Miodrag Rakić, Boris Tadić, Snežana Malović. Neko je Šariću morao da uzme imovinu da bi stvari mogle da se pokrenu i zato sada policija mora da čuva njihovu djecu", rekao je Đilas, odgovarajući na navode potpredsjednika vlade iznijte juče u skupštini.

Đilas je kazao da se ne plaši izbora, da o njemu kao gradonačelniku i njegovom radu sud treba da daju Beograđani i najavio da će DS u Skupštinu uputiti predlog izmjena i dopuna Zakona o glavnom gradu, koji bi predvidio neposredne izbore za gradonačelnika i izbor odbornika po većinskom sistemu.

Pitanje opstanka Đilasa na mjestu prvog čovjeka Beograda ponovo se postavilo kada je predsjednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji je kadar SPS, preuzeo ministarstvo saobraćaja u rekonstruisanoj vladi, budući da vlast u Beogradu „drže" DS i SPS.

Predsjednik Vlade Ivica Dačić je za TV B92 rekao da će Đilas, kao i Dinkić uskoro postati pluskvamperfekat. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније