Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 09. 2013. 11:19 >> 11:19
3

ZAUSTAVITI NASILJE

Izetbegović: Silom na Siriju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović pozvao je međunarodnu zajednicu da narod u Siriji zaštiti od zločina i nasilja koje, navodno, sprovodi režim Bašara Al Asada.

 

Upotreba hemijskog oružja protiv civilnog stanovništva zločin je protiv humanosti, kazao je Izetbegović u izjavi za agenciju Anadolija. 

„Kolektivna i pojedinačna obaveza i odgovornost svih država članica Ujedinjenih nacija je da zaštite civilno stanovništvo Sirije i osiguraju poštovanje međunarodnih normi. Moralni imperativ je da se djeluje odmah i odlučno kako bi zločini bili zaustavljeni a njihovi počinioci kažnjeni. Nasilje se može zaustaviti samo silom. Tragedija u Siriji će biti još jedna tamna mrlja na savjesti čovječanstva ako sirijski narod ne bude zaštićen od zločina i nasilja Asadovog režima“, istakao je Izetbegović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH poručio je da se sirijskom narodu mora dozvoliti da odluči o budućnosti svoje zemlje.

„Političkog i diplomatskog rješenja neće biti dok se ne ostvari vojni balans na terenu”, upozorio je Izetbegović.

(AA)

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније