Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 05. 2019. 13:01   >>  13:01

RASTU VODOSTAJI RIJEKA

U Hrvatskoj zasad nema opasnosti za ljude i kuće

Zbog znatnih količina padavina koje su u protekla 24 časa pale na područje Hrvatske došlo je do porasta vodostaja nekih reka, ali zasad nijesu ugroženi ljudi niti njihove kuće.

Zbog poplava su zatvorene pojedine državni putevi, ali su, prema najnovijim podacima Hrvatskog autokluba, zbog loših vremenskih uslova zatvoreni i djelovi autoputa Zagreb-Split- Ploče između čvora Sveti Rok i ćvora Posedarje, kao i i Zagreb-Rijeka između čvora Kikovica i čvora Delnice.

Na rijekama Uni u Hrvatskoj Kostajnici i Korani u Karlovcu jutros su proglašene vanredne mjere odbrane, a najteže je kod Kostajnice gde je u 9 časova vodostaj Une iznosio 419 centimetra.

"Sve su službe na terenu, pokušavamo zaštititi sve što možemo, uključujemo pumpe na djelovima gde nam se javlja voda iza nasipa. Preduzimamo sve što možemo i nadamo se da ćemo sve to uspjeti, zasad je sve pod kontrolom", rekao je načelnik Štaba civilne zaštite u Kostajnici Milko Prpić, prenijela je agencija Hina.

Prpić je dodao da će sve zavisiti od toga koliko će kiše pasti u susjednoj BiH i koliko će Sava i pritoke Une podići vodostaj.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je situacija u Karlovcu pod kontrolom i da najviše pažnje treba obratiti na Kostajnicu.

"To su gradovi i opštine navikli na visoke vodostaje, ali treba biti budan, pratiti kretanja, a eventualne štete što pre otklanjati", rekao je premijer novinarima u Velikom Trgovištu gdje se obilježava 97 godina od rođenja prvog predsjednika Hrvatske Franja Tuđmana.

U Zagrebu se sumira šteta usljed nevremena, odnosno jakog, na mahove olujnog, vjetra koji je u nedjelju i ponedjeljak duvao u Zagrebu.

Zagrebačka policija saopštila je danas da su tokom ponedjeljka usljed padova stabala i drugog oštećena 154 automobila i jedan motocikl, više krovova i objekata, dok su dvije osobe lakše povrijeđene. Policija je ranije saopštila da su zbog urušenja i pada štandova u centru Zagreba i na Črnomercu u nedjelju povrijeđene dvije žene, od kojih jedna teže.

Javna vatrogasna jedinica Zagreb objavila je da je u posljednja dva dana obavila više od 500 hitnih intervencija, što je rekordan broj, a svih 57 vatrogasnih društava i dalje je na terenu.

Šef jedinice Siniša Jembrih rekao je da je među intervencijama bilo i onih u kojima su vatrogasci spašavali ljude koji su ostali zarobljeni u svojim kućama. On je, kako je prenijela Hina, rekao i da je noćas u Novom Zagrebu na vozilo Hitne pomoći u vožnji, dok su u njemu bili vozač i medicinski tehničar, palo stablo, ali da veća nesreća izbjegnuta jer je stablo prvo palo na parkirano civilno vozilo. U toj nesreći niko nije povrijeđen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније