Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

12. 05. 2019. 14:24   >>  14:23 5

BEZ AUTENTIČNOSTI UKAZANJA

Papa odobrio hodočašća u Međugorju

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo izjavio je da hodočašća mogu da se organizuju u Međugorju gdje se navodno javila Bogorodica ali je Vatikan danas saopštio da još nije donio odluku o autentičnosti ukazanja Svete Marije na tom mjestu.

Portparol Vatikana Alesandro Đizoti izjavio je da treba izbjeći tumačenja takvih hodočašća dok se ne utvrdi autentičnost ukazanja Bogorodice grupi od šest mladih 1981. godine.

Vatikan je ocijenio da Crkva još mora da razmotri to pitanje prije donošenja konačne odluke.

Nekoliko miliona katolika posjetilo je Međugorje. Uprkos godinama proučavanja tog pitanja, Vatikan još nije proglasio vizije Bogorodice kao autentične, kao što je to slučaj za ukazanja Bogorodice u portugalskom mjestu Fatimi i u Lurdu u Francuskoj.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније