Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

09. 05. 2019. 12:02 >> 13:48
12

VUČIĆ U TIRANI

Rukovao se s Tačijem, izbjegao slikanje s Metom

Predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači rukovali su se danas u prisustvu visoke predstavnice EU Federike Mogerini u Tirani, gdje učestvuju na samitu Procesa Brdo-Brioni. Vučić je, na svečanom dočeku učesnika samita Procesa Brdo Brioni, ignorisao fotografisanje sa domaćinima skupa Iljirom Metom.

Mogerini je na Tviteru objavila fotografiju na kojoj se Tači i Vučić pozdravljaju u njenom prisustvu, kao i fotografije sa odvojenih razgovora sa dvojicom predsjednika sa kojima se sastala na marginama samita u Tirani, u pokušaju da oživi dijalog Beograda i Prištine koji je u zastoju.

Na redovnom godišnjem samitu Procesa Brdo-Brioni u Tirani učestvuju čelnici Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, kao i Slovenije i Hrvatske.

Proces Brdo-Brioni pokrenut je 2013, kao zajednička hrvatsko-slovenačka inicijativa, s ciljem da se regionalnom saradnjom i rješavanjem otvorenih pitanja stabilizuju prilike na Zapadnom Balkanu i ubrza njegovo približavanje EU.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније