Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1; Objavila: M.M ]

08. 05. 2019. 22:13 >> 22:13
4

TAČI I RAMA

Razgovarali o formiranju "albanskog prostora bez granica"

Predsjednik Kosova Hašim Tači objavio je na Fejsbuku da je u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom, razgovarao o neophodnosti potpunog otvaranja granice Kosova i Albanije i formiranju “albanskog prostora bez granica, pod evroatlanskim pokroviteljstvom”.

“Na sastanku smo pomenuli potrebu ispravljanja istorijskih nepravdi, ujedinjujući albanski faktor oko senzibilizacije prava priključenja Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo”, rekao je Tači, prenosi radio Slobodna Evropa.

Tači boravi u Tirani u sklopu procesa Brdo-Brioni, inicijative koju su 2013. pokrenule Hrvatska i Slovenija kako bi se ubrzalo približavanje regiona Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније