Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

05. 05. 2019. 15:21 >> 15:21

AKCIJA OPOZICIJE U SRBIJI

Slobodna zona ispred Predsjedništva, Vučić nema ništa protiv

Predstavnici Dveri su nakon sinoćnjih protesta "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona" razapeli šator i proveli noć u slobodnoj zoni ispred predsjedništva Srbije u Pionirskom parku u Beogradu. Poručili su da od zahtjeva za slobodnim medijima i fer i poštenim izborima ne odustaju, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da otvaranje slobodne zone dijela opozicije nije nešto naročito bitno i da nema problem sa tim protestom.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da su u slobodnoj zoni kako bi pokazali istrajnost i odlučnosti za oslobađanjem medija i uspostavljanjem fer izbora i da bi izvršili pritisak na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Ovde smo da dočekamo predsjednika SNS i predsjednika Srbije koji radi 24 sata dnevno 365 dana u godini i očekujemo da i danas iako je nedjelja dođe na radno mjesto i malo porazgovara sa nama ovde u Slobodnoj zoni. Spremni smo i svakog narednog dana da ga dočekamo kako dolikuje i ispratimo kako je zaslužio", rekao je Obradović.

On je kazao da su Dveri dežurale od sinoć kada je slobodna zona otvorena i da dežurstvo u 13 časova preuzimaju Nova stranka i Pokret slobodnih građana Srbije.

Obradović je rekao da će građani od 13 do 21 sat moći da razgovaraju sa opozicionim liderima, poslanicima Skupštine Srbije i slobodnim odbornicima iz cijele Srbije i javnim ličnostima.

On je kazao da će u slobodnoj zoni zasjedati otvoreni parlament, da će u 14 časova svakoga dana biti konferencije za novinare, dok će u 19.30 prikazivati "Dnevnik slobodne Srbije".

Obradović je najavio da će poslije Beograda, širom Srbije biti osnovane "slobodne zone" u kojima će građani moći da razgovaraju sa opozicionim liderima i poslanicima Skupštine Srbije, jer su kako je naveo, institucije i mediji trenutno "zarobljeni".

"Nemam problem sa tim, prođem mahnem ljudima - dobar dan, doviđenja, sve najbolje vam želim i to je to", rekao je za TV Pink Vučić.

On je rekao da griješe mnogi koji misle da je u politici važna tehnika umjesto sadržaja, a da program i sadržaj opozicije nije čuo.

"U politici je važno šta ćete ljudima da ponudite, plan, program, a to je ono što nisam vidio ni čuo kod njih", rekao je Vučić i dodao da će on građanima da nudi poslove, autoputeve, plate i penzije.

Razgovor sa Vučićem je vođen u zgradi predsjedništva, pa se u jednom momentu u prenosu čulo i dovikivanje putem razglasa.

Vučić je na to rekao da im je kada je dolazio na posao mahnuo i da ih je pitao hoće li da pojedu nešto, ali da im je "sad došao neko od njihovih šefova pa moraju da "arlauču".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније