Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1; Objavila: M.M ]

29. 04. 2019. 19:13 >> 19:14
3

TAČI PORUČIO

Oštrije mjere ako Srbija nastavi agresivnu politiku

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je u Berlinu, poslije sastanka sa šeficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini, da je taksa legalno pravo i da će Priština pooštriti te mjere ukoliko, kako je kazao, Srbija nastavi da vodi agresivnu politiku protiv Kosova.

Tači je na sastanku bio sa ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem, ali ne i sa premijerom Ramušom Haradinajem, koji je nekoliko puta kritikovao Mogerini, prenosi RTK2.

On je rekao da Kosovo ima podršku cijelog svijeta za postizanje konačnog i sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom.

"Za nas, naše susjede i samu EU, sporazum između Kosova i Srbije je od vitalnog značaja za zajednički napredak. Poslije sporazuma Sjeverne Makedonije i Grčke, ovaj sporazum bi donio još više mira i stabilnosti regionu i Evropi", izjavio je Tači.

Sjedinjene Američke Države, EU i cijeli svijet nas podržavaju u postizanju miroljubivog, konačnog i sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom. Spremni smo da nastavimo dijalog u Briselu, dodao je Tači.

On je ponovio zahtev za liberalizaciju viza za građane Kosova.

"Ispunili smo kriterijume, to je nepravda prema Kosovu. Nadam se da će Merkel i Makron dati dobre vijesti o vizama, a ako se to ne dogodi, to će biti razočaranje," rekao je on.

Tači je saopštio da su na sastanku sa Mogerini diskutovali o regionalnom razvoju i o važnosti evropskih integracija svih zapadnobalkanskih država.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније