Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

28. 04. 2019. 13:52 >> 14:10
8

NJEMAČKI IZVJESTILAC

Srbija i Kosovo da sjutra pokažu ozbiljnu volju

Izvjestilac za Zapadni Balkan u njemačkom parlamentu Peter Bejer upozorio je da će EU perspektive Srbije i Kosova biti stavljene ad akta, ukoliko na sjutrašnjem sastanku u Berlinu ne pokažu ozbiljnu volju za napretkom u procesu normalizacije.


"Ovdje se ne radi o nekim konkretnim planovima sa postavljenim uslovima, nego o informativnoj i otvorenoj razmjeni stavova oko regionalnih tema. Osim toga možemo da se nadamo da će Srbija i Kosovo susret da iskoriste konstruktivno i da će razgovarati o procesu normalizacije. Jer, ako i dalje ne bude ozbiljne volje za napretkom, EU perspektive će za obje zemlje da budu stavljene ad akta", rekao je Bajer.

On je izrazio očekivanje da će sastanak u Berlinu biti koncentrisan na izvorni sadržaj i okvire dijaloga izmedju Beograda i Prištine i dodao da je riječ o informativnom sastanku i razmjeni stavova, prenio je danas Dojče vele (Deutsche Welle - DW).

Njemački zvaničnik je dodao da se o predloženoj razmjeni teritorija više toliko ne govori navodeći da bi pomjeranje granica po etničkim principima moglo da uzrokuje lančanu reakciju i zbog toga takav predlog treba da bude odbačen.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron organizuju sjutra u Berlinu sastanak sa zvaničnicima Zapadnog Balkana i Evropske komisije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније