Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

25. 04. 2019. 12:51 >> 12:54

U SLOVENIJI

U naseljima pored granice traže više policije

Mještani Ilirske Bištrice najavili su za subotu protest zbog namjere Vlade da u pograničnom mjestu Jelšane gradi centar za registraciju migranata i traže od nadležnih više policije na granicama.

Ministar unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar pokušao je da uveri čelnike i žitelje Ilirske Bištrice da policija radi svoj posao na zaštiti granice, ali to ih nije ubijedilo da odustanu od protesta.

Kako prenosi STA, lokalno stanovništvo želi više policijskih patrola na granici kako bi što manje miganata uspjelo da uđe ilegalno iz Hrvatske u Sloveniju.

To bi im, kako kažu, pomoglo da se osjećaju sigurnije pošto ilegalni migranti zalaze u njihova dvorišta, a žene i djeca se boje da izađu napolje, naročito noću.

"Ako migrantske rute prolaze kroz naša dvorišta zahtijevamo od države da nas zaštiti svim raspoloživim sredstvima", rekao je Ivan Čaglar, predsjednik Civilne inicijative za zaštitu granice koja organizuje protest na graničnom prelazu Jelšane.

Mještani kažu da bi željeli da na granici vide i patrole vojske i Fronteksa.

Ministar je rekao da će centar za registraciju biti formiran samo ako dođe do povećanog broja migranata, ali nije precizirao koji bi to broj trebalo da bude.

Najavio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova razmotriti sve predloge mještana Ilirske Bistrice, ali je priznao da policiji nedostaje ljudstvo, tako da se planira uvođenje tehničkih sredstava za nadzor granice, kao što su kamere.

Poklukar je rekao da se pored Ilirske Bistrice sa ovim problemima suočavaju i opštine Črnomelj i Kostel.

Prema podacima policije, broj ilegalnih migranata u Sloveniji porastao je za skoro 150 odsto u prva tri mjeseca u odnosu na isti period lane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније