Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

25. 04. 2019. 08:19 >> 08:19
3

FOCUS ECONOMICS

BiH na listi najjadnijih ekonomija svijeta

Bosna i Hercegovina (BiH) svrstana je na listu najjadnijih ekonomija svijeta za ovu godinu, prema analizi svjetske analitičke kuće Focus Economics.

Prema analizi poznate kuće, BiH se nalazi na 5. mjestu najjadnijih ekonomija ove godine, piše Biznis.info.

Takozvani indeks bijede Focus Economics računa tako što kombinuje stopu nezaposlenosti sa inflacijom.

Ekonomisti te kuće naveli su da se na taj način dobija slika kako prosječni građani u nekoj zemlji žive, jer su viša stopa nezposlenosti i inflacija povezani sa povećanim socio-ekonomskim problemima.

Ubjedljivo najjadnija država na svijetu ove godine je Venecuela, gdje inflacija prelazi nevjerovatnih šest miliona odsto.

Na drugom mjestu je Zimbabve koji ima ubjedljivo najveću stopu nezaposlenosti. Nezaposlenost se u toj zemlji kreće čak oko 80 odsto.

Potom dolaze Argentina i Iran, koje takođe muče visoke stope inflacije. Na petom mjestu je BiH koja, nakon Zimbabvea, ima najveću stopu nezaposlenosti od zemalja na listi.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније