Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

24. 04. 2019. 14:22   >>  14:25 3

POLITIČARKA SA KOSOVA

Rada Trajković tražila policijsku zaštitu

Rada Trajković izjavila za "Politiku" da se obratila MUP-u Srbije, jer je osjetila da su njena i bezbjednost njene porodice ugroženi.

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova je prenijela da joj je policija rekla da će joj biti pružena zaštita i dodala da očekuje da joj bude saopšteno kakav će vid zaštite dobiti.

Na pitanje da li je tačno da je zbog nje produžen pritvor Nedeljku Spasojević i Marku Rošiću, koji su u pritvoru zbog navodne umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, i da li je kao osumnjičene za ubistvo navela i imena Zvonka Veselinovića i Milana Mihajlovića, tvrdi da je proširenje istrage na Veselinovića i Mihajlovića "zatražio specijalni tužilac Kosova, na osnovu izjave, odnosno svjedočenja lica koje je zaštićeni svjedok".

Trajković tvrdi i da je taj svjedok registrovan pod brojem i pod šifrom i da niko ne zna njegov identitet, pa ni ona, kao i da ne razumije zašto se protiv nje vodi kampanja.

Za "Politiku" je potvrdila i da je "odmah po ubistvu dala izjavu u kancelariji specijalnog tužilaštva Kosova, ali da je tamo bila "samo da da izjavu kao i mnogi drugi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem, a nikako nije išla kao svjedok".

Ona je rekla i da je ovih dana niko iz srpskog tužilaštva nije kontaktirao, i da "nemaju razloga da je saslušavaju, jer ona nije "nikakav svjedok".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao je ranije danas da se Spasojević i Rošić u tamnici drže bez prava na fer suđenje i bez bilo kakvih dokaza, a na osnovu nekredibilnih izjava i svjedočenja, poput onih koje je dala Rada Trajković.

"Apelujem na to da dvojica Srba koji se u pritvoru nalaze od 23. novembra budu puštena da se brane sa slobode i apelujem na sve u Srbiji koji se bave politikom ili bilo kojom vrstom javne aktivnosti da svojim djelovanjem i ponašanjem ne pogoršavaju položaj Srba na KiM na način na koji je to učininila Rada Trajković svojim izjavama i iskazima datim prištinskim organima", rekao je Đurić.

On je objasnio da je svako ko ima saznanja o nekom krivičnom djelu dužan da ta saznanja podijeli sa nadležnim organima Republike Srbije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније