Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2019. 23:10   >>  23:11

POTPISALI SPORAZUM

Opozicija u Albaniji i formalno ujedinjena

Lider najveće albanske opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša nakon potpisivanja sporazuma o formalnom ujedinjenju opozicije najavio proširenje koalicije.

On je naglasio da jedina tema o kojoj se neće pregovarati jeste odlazak Edija Rame iz vlade, prenosi portal a1on.

"Mi nikada nećemo prihvatiti lažni izborni proces koji će proizvesti lažnu vladu i lažni parlament. Mi ćemo se angažovati na tome da sljedeći izbori budu slobodni i demokratski i da na njima bude izražena nova volja albanskog naroda. Mi smo posvećeni tome da stanemo na kraj ustavnoj krizi u vezi s funkcionisanjem Ustavnog suda i tužilaštva, koji ne smiju da rade po dvostrukim aršinima", izjavio je Baša.

Prvi akti ove koalicije, kako navodi portal a1on, biće pripremanje platforme za slobodne i fer izbore i temeljne reforme političkog sistema.

"Ono o čemu se neće pregovarati je odstranjivanje autora izbornog kriminala Edija Rame. Nužni su odlazak Rame i formiranje prelazne vlade koja će sprovesti slobodne i fer izbore", naglasio je Baša.

U opozicijskoj koaliciji koja je predvođena Demokratskom partijom učestvuju Republikanska partija, Demohrišćanska, Pokret za socijalističku integraciju, Partija za zaštitu ljudskih prava (partija grčke manjine), Partija za jedinstvo i pravde (partija Čama - proteranih Albanaca iz oblasti Čamarije u Grčkoj), Pokret za legalitet i nekoliko manjih partija.

Dio lidera partija, nakon potpisivanje dokumenta o koaliciji, poručio je da su se obavezali da neće učestvovati na lažnim izborima.

"Ili slobodni i fer izbori, na kojima neće biti kupovine glasova novcem od kriminala ili nikada neće biti izbora u ovoj zemlji", poručili su lideri opozicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније