Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

20. 04. 2019. 16:39 >> 16:39
6

ISPOD LIPE

Mira Marković sahranjena u Požarevcu

Udovica bivšeg predsjednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković sahranjena je danas u Požarevcu.

Urna sa njenim pepelom položena je ispod lipe u dvorištu porodične kuće gdje je 2006. sahranjen i Slobodan Milošević, javila je Slobodna Evropa.

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, sveštenici eparhije braničevske su održali opelo, a urna je spuštena u zemlju uz rusku pjesmu Podmoskovske večeri.

"Slobo i Miro, vi nijeste izgubili čast, to Srbija mora da zapamti. Niko nije platio žešću cijenu za slobodu od vas. Sa ove vremenske distance, Slobodan Milošević je bio veliki srpski vođa, srpski velikomučenik, a sud istorije će i sa imena Mirjane Marković skinuti ljagu", rekao je Milovan Bojić, nekadašnji ministar iz Jugoslovenske ljevice i njen bliski saradnik.

Slobodan Bulatović, suprug Marije Marković koja živi u Crnoj Gori, rekao je da ona nije dobila potrebne dozvole da prisustvuje sahrani.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније