Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

18. 04. 2019. 08:25   >>  08:30

DODIK PORUČIO

U BiH neće biti rata, stalo mi je do mira

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da BiH ne može da funkcioniše i bude uspješna zbog težnje Bošnjaka za majorizacijom, te da je to jasno i Evropljanima.

"U Federaciji BiH to već pokušavaju da rade sa Hrvatima, a onda bi to radili sa Srbima zalažući se za priču o građanskom uređenju u zemlji koja ima Ustav koji kaže da se ona sastoji od dva entiteta i tri naroda" rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Dodik je ocijenio da se u BiH živi neki virtuelni život koji podrazumijeva građansko uređenje kojeg uopšte nema u političkom sistemu i sistemu vlasti.

On je istakao da je u FBiH srpski narod potpuno ponižen i devastiran.

"Političkom snagom koju imamo delegacija Srba u Domu naroda FBiH prvi put je popunjena nakon Dejtona", istakao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

On je istakao da se u Predsjedništvu BiH bori za interese Republike Srpske i srpskog naroda i da tamo nije nikog povrijedio od Bošnjaka i Hrvata.

"U BiH neće biti rata. Stalo mi je do mira, razvoja, da niko nikome ne smeta, da ne sprečava projekte i tako se ponašam", istakao je Dodik i ponovio da neće prihvatiti ono što Bakir Izetbegović hoće u Sarajevu i da nema popuštanja.

Na pitanje šta ako četiri godine ne bude formiran Savjet ministara, Dodik je rekao da je i to moguće jer je BiH nemoguća zemlja.

"Nemam volju da BiH napravim mogućom zemljom. Imam volju da uzmem samo ono što pripada Republici Srpskoj i ništa me drugo ne zanima. Želim da štitim naš nacionalni državni i republički interes na taj način", napomenuo je Dodik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније