Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

11. 04. 2019. 20:10   >>  20:10

20 GODINA OD UBISTVA

Jelena Ćuruvija: Miloševići ostali netaknuti

Ćerka Slavka Ćuruvije, Jelena, ocijenila je danas da nije očekivala da nalogodavci ubistva njenog oca budu otkriveni i navela da je "bračni par Milošević je ostao netaknut, ostaje dio naše mračne istorije".

 

Ona je, za TV N1, rekla da nije očekivala da će nalogodavci biti otkriveni, podsjetivši da je "počeo progon, kada je donijet Zakon o informisanju".

"Par dana poslije naslovne strane Dnevnog telegrafa na kojoj je bila ruka Otpora. Mjeseci kasnije su bili uništavanje Dnevnog telegrafa i tate ekonomski, do toga da je on preselio izdavanje novina u Crnu Goru", kaže ona.

Govoreći o sastanku Slavka Ćuruvije i Mirjane Marković, kaže da je njen otac često prepričavao taj sastanak, jer je bio pod jakim utiskom.

"On je imao zanimljiv odnos sa Mirom Marković, ako se to može nazvati odnosom. Uvijek je bio vrlo otvoren prema njoj i njenoj politici, međutim, taj dan je to očigledno otišlo predaleko, prosto je na kraju rekao da će, ako nastave sa tom politikom, završiti na vješalima. To je bio prelomni momenat u njihovom odnosu, od tada se stvar zaoštrila", rekla je Jelena Ćuruvija.

Kaže da je njen otac "vjerovao da može da pobijedi", kao i da se obraćao i Evropi, SAD...

"To je ono zašto su oni odlučili da ga ubiju, jer je postao zaista suviše jak i ozbiljna prijetnja njima i njihovoj politici. Mislim da on do samog kraja nije mogao da vjeruje da bi mogli da ga ubiju. Bio je spreman da ide u zatvor, ali mislim da nije mogao da povjeruje da su spremni da ga ubiju", kaže ona.

Kako je rekla, "to je način na koji su oni rješavali probleme u zemlji u to vrijeme, on je žrtva njihove politike".

Kaže da je "ironija života" što je presuda donijeta u vreme kada su na vlasti brojni ljudi koji su bili na vlasti u vrijeme ubistva Slavka Ćuruvije.

 "Ja sam očekivala da će poslije 5. oktobra to biti jedan od prioriteta tadašnje vlasti, i naredne. Bilo je veliko iznenađenje kada je Veran Matić uspio da oformi Komisiju i kada je ta Komisija pokazala da zaista nešto radi i da se zaista trudi da razotkrije ubistva. To je sada očigledno nešto što ova vlast želi da riješi kao dio neke svoje mračne prošlosti, pa sad, vidjećemo kako će riješiti", rekla je Jelena Ćuruvija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније