Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

11. 04. 2019. 11:45 >> 11:45

LIDER VMRO-DPMNE

"Ako pobijedimo, vraćamo ime Makedoniji"

Lider najveće opozicione stranke u Sjevernoj Makedoniji VMRO-DPMNE izjavio da će, ako pobijede na sljedećim izborima, tražiti vraćanje imena Makedonije.

Hristijan Mickoski je rekao da će njegova stranka zatražiti da se vrati autentično ime Makedonije, odnosno Republika Makedonija, prenosi makedonski list Večer.

"Promjena ustavnog imena sprovedena je nasilnim putem, i svi smo to vidjeli i znamo. Na sljedećim parlamentarnim izborima VMRO-DPMNE će izaći sa svojim programom, koji će se, između ostalog, odnositi i na pitanje imena", rekao je Mickoski za Televiziju Alsat.

Kako je istakao, tražiće podršku građana za vraćanje izvornog imena Republika Makedonija, "kao što je bilo prije nego što je uradio Zaev".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније