Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

10. 04. 2019. 10:38 >> 10:38

SMANJENE SUBVENCIJE

Mljekari u BiH prijete masovnim protestima

Proizvođači mlijeka sa područja Federacije BiH, organizovaće masovne proteste, ako Vlada do 23. aprila ne promijeni svoju odluku o smanjenju podsticaja.

Vlada BiH odlučila je da smanji podsticaje za ovu godinu sa 30 na 25  feninga (sa 15 na 12 centi) po litru proizvednog mlijeka, pišu Nezavisne novine.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika registrovanih u Sekciji poljoprivrede, stočarstva i ratarstva Muhamed Halilović, smatra da je ovom odlukom Vlade, proizvođačima mlijeka svezana "omča oko vrata i izrečena smrtna presuda za mllekarstvo".

"Na terenu je situacija katastrofalna. Ljudi odlaze i ostavljaju imanja. Tražimo podsticaje od 30 feninga. Ako to ne prihvate izaći ćemo na ulice", rekao je Halilović.

On je pojasnio da ovakvim podsticajima nije moguće očuvati rentabilnost, dok cijena mlijeka konstantno pada, a cijena hrane za stoku raste.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније