Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 04. 2019. 15:08 >> 16:38
25

VUČIĆ

Srbija nema teritorijalnih pretenzija prema CG

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije, jer i Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih.

"Ako me pitate šta Srbija misli o promjeni granica na Balkanu, mi smatramo da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije jer i Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih. Tako je bilo, nadam se da će tako i ostati", kazao je Vučić novinarima u Mostaru.

On je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica u regionu, o čemu je govorio u intervjuu za Espreso.rs.

"Zato sam smatrao nedoličnim izjave pojedinih političara iz BiH koji su rušili i kršili teritorijalni integritet Srbije u uvjerenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena. Ja smatram da je to loša poruka i da niko ni na koji način ne treba da krši bilo čiji teritorijalni integritet", rekao je Vućić.

Govoreći o odnosu Srbije prema BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, on je istakao da Srbija "nema nikakvih pretenzija, želja, niti bilo šta slično".

"A što se tiče saradnje sa Miloradom Dodikom, kao predsjedavajućim Predsjedništva BiH i doskora predsjednikom RS, naša saradnja je u interesu RS, BiH i Srbije i uvijek je bila dobra", naveo je Vučić.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније